Svenska världsstjärnan

Zara Larsson släpper nytt album efter sommaren : "Jag är redo"

2:00 min

Hon är en av våra största internationella popstjärnor och planerade både album och turné förra året som fått skjutas upp i flera omgångar - senast efter coronapandemin. Men idag släppte Zara Larsson nya singeln "Love me land" som bäddar för det nya albumet som kommer efter sommaren.

Kulturnytt tog en pratstund med världsstjärnan om hur arbetet sett ut i tider av social distansering.

– Det har fungerat väldigt bra och är förhoppningsvis en grej vi kommer ta med oss. Det går att göra så mycket kreativt på håll, säger artisten Zara Larsson.

– Om man inte har möjlighet att träffas så ska inte det vara en faktor som gör att man inte kan jobba tillsammans.

Nya musikvideon till singeln "Love me land" är gjord av finlädska Viivi Huuska som via länk regisserade Zara Larsson.

– Jag är så glad att det fungerade. Det var en regissör jag jättegärna ville jobba med. Det känns som att vi var en bra "match", säger hon.

Du har gått från att vara en turnerande världsstjärna till att plötsligt få en paus. Vad har det betytt för dig?

– Sanningen är att det här är mitt fjärde år som jag skulle turnera min förra platta. Så mina fans skulle då få höra min konsert för fjärde gången. Så nästa år tror jag kommer bli sjukt kul.

Sedan allt plötsligt tog stopp i mars har hon hunnit plöja igenom det mesta på streamingtjänster, och byggt en hemmastudio med visionen att producera sina egna låtar i framtiden. Även om det förstås är oklart när turnén drar igång så väntar i alla fall albumsläpp i slutet av sommaren.

– Jag är förberedd på ett helt annat sätt. Jag har nästa låt redo, albumomslag, videon, albumet är klart. Jag känner mig bara redo på ett annat sätt, säger Zara Larsson.

Vad handlar "Love me land" om?

– I princip om att träffa någon, kanske lite oväntat efter att ha genomgått en separation, när man tror att man aldrig kommer träffa någon igen.

– Och sedan; "tada", så dyker den där nya personen upp, säger hon.

Är det något som hänt dig?

– Det får man väl säga.