Sommargästen

Emma blir lycklig av att sjunga

3:29 min
  • Emma Lindblads stora intresse är musik och sång. 
  • Emma berättar att hon mår bra av att sjunga och att hon har varit med i flera musiktävlingar för personer med intellektuell funktionsnedsättning. 
  • "Det kvittar om man sjunger för dåligt, huvudsaken är att man vågar, alla får  vara med på sitt vis" säger Klartexts sommargäst Emma Lindblad.

I Klartexts serie "Sommargästen" ska vi nu få höra en tjej från Kalmar i Småland. Och hon säger att musik får henne att må bra:

– Jag heter Emma Lindblad och har en lindrig utvecklingsstörning och diabetes. Mitt stora intresse är musik och sång och det har jag haft sen jag var liten.

När jag sjunger så får det mig alltid att få mig på glada tankar. Blir jag ledsen så mår jag bättre av att få sjunga. Jag spelar in och lägger in det på mina sociala medier.

Gjorde en sång till sin syster

Musiktävlingar har jag börjat med för något år sen och då var det först i "Musikschlaget" och det är för de som har funktionsnedsättning. Sen dess har jag alltid ställt upp på någon slags talangtävling. Och det bästa var när jag var i Växjö och då var Linda Bengtzing konferencier där och hon fick ju höra på låten jag sjöng som heter: "Våga vara dig själv". Och hon tyckte att jag var supersuperbra och det var ju så härligt.

Och så hade jag satt upp ett mål om att jag ska få göra en egen låt och det blev en egen låt efter någon månad och den gick till min lillasyster när hon fyllde 25. Och den betyder så oerhört mycket för både henne och mig. Så jag är jätteglad över att kunna göra det.

Uppfyllt dröm om egen musikvideo

Min dröm var att få spela i en riktig TV-studio. Och det fick jag göra när jag var med i "Startist", en tävling för de som har funktionsvariation. Och det var bland det bästa jag någonsin har gjort. Och när jag såg den färdiga musikvideon då kändes det som att jag var en stjärna. Och när jag såg de andra, det är inte bara jag som är stjärna utan det finns många stjärnor som har en intellektuell funktionsnedsättning, jag tycker att alla är lika bra på sitt sätt.

"Musik är bra för själen"

Och allt som har med musik, för vem kan hata musik, det är bra för själen. Och det kvittar om man sjunger för dåligt. Huvudsaken är att man vågar. För alla får ju vara med och göra det på sitt vis, säger Klartexts sommargäst Emma Lindblad.