Ishockey

Reideborn: ”Kan inte spela när medspelarna är mina motspelare”

2:03 min

Ishockeymålvakten Sofia Reideborn har valt att bryta sitt kontrakt med SDHL-klubben SDE. Upprinnelsen är en konflikt med flera lagkamrater som rör åsikter som Reideborn uttryckte i ligans podcast SDHL-poddens sommarserie.

  • Reideborn pratade bland annat om kärleksrelationer inom ligan, vilket hon upplever skapar problem och bidrar till en brist på professionalitet. Åsikterna bemöttes och kritiserades på sociala medier av bland andra lagkamraten Jacquie Pierri, som kallade Reideborns åsikter misogyna och homofobiska.
  • Efter kommunikation med klubben fattade Reideborn beslutet att inte spela med laget kommande säsong. "Det känns inte riktigt som att jag kan spela i ett lag där medspelarna är mina motspelare. Det blir inte bra för laget och det blir inte bra för mig, så då väljer jag att kliva av i stället", säger Sofia Reideborn.
  • Från klubbens sida beklagar man att situationen utvecklats så som den gjort. Lagledaren Helene Åström betonar att beslutet att bryta kontraktet helt var Reideborns.