Ishockey

Avslöjar: Hockeyallsvenskans premiär flyttas fram

1:58 min

Hockeyallsvenskans planerade seriestart den 11 september skjuts fram till oktober. Det kunde Radiosporten avslöja i morse. Anledningen är att svensk hockeys andraliga är beroende av publik och biljettintäkter, och hoppas på att större folksamlingar kommer att tillåtas under hösten.

  • ”Beslutet att starta 11 september var under förutsättningar att vi fick spela inför publik. Sen dess har det pågått en diskussion i klubbarna och med oss om att det kanske inte var ett optimalt beslut. Just nu är klubbarnas önskemål att starta tidigast 1 oktober”, säger hockeyallsvenskans vd Stefan Guiance till Radiosporten. 
  • Men även om det blir spel utan publik i oktober så måste serien komma igång den månaden för att hinna spela klart säsongen. "Spel utan publik för hockeyallsvenskan skulle vara oerhört ansträngt då publikintäkterna står för 50-60 procent av våra klubbars intäkter”, säger Guiance.
  • Beslut om exakt datum för premiären tas på ett ägarmöte i augusti. Källan som avslöjade nyheten för Radiosporten säger att det är ”olyckligt att man inte lyckas sätta ett nytt datum att förhålla sig till. SHL och hockeyettan gjorde ju det för en månad sen.” Men Guiance säger att man vill invänta och se hur coronaläget utvecklar sig och hur det går för andra sporter innan man fattar beslut om exakt datum.