NPF

Hon vill att fler ska fixa idrott för barn med NPF-diagnoser

1:15 min
  • Fler idrottsföreningar borde börja med idrott för barn och unga med NPF-diagnoser, tycker motionsföreningen Korpen i Karlstad.
  • Kristin Danielsson som jobbar på Korpen har skrivit en lista med tips för att hjälpa intresserade föreningar.
  • "De här barnen behöver den här typen av aktiviteter, att finna gemenskap och kunna vara aktiva på deras villkor" säger Kristin Danielsson.

Fler idrottsföreningar borde börja med idrott för barn och unga med NPF-diagnoser. Det tycker motionsföreningen Korpen i Karlstad i Värmland. Därför har de nu skrivit en lista med tips för att hjälpa intresserade föreningar.

Viktigt med aktivitet och gemenskap

Kristin Danielsson jobbar på Korpen i Karlstad. Hon förklarar varför hon tycker att det är viktigt att barn med NPF-diagnoser som adhd och autism får vara med och idrotta:

– De här barnen behöver den här typen av aktiviteter, att finna gemenskap och kunna vara aktiva på deras villkor.

Vilka tips vill du skicka med till föreningar då som är intresserade?
– Det är att det gäller att hitta rätt ledare som verkligen är engagerade, ser barnen och som kan finna ett bra samarbete emellan sig.

Vad är det roligaste med att jobba med barn med NPF-diagnoser?
– Det är att de tänker på ett väldigt annorlunda sätt och det är så otroligt roligt att få möjlighet att komma in i den världen, det är jätteroligt, säger Kristin Danielsson på föreningen till P4 Värmland.