Färre coronasmittade dör och färre behöver intensivvård

1:51 min

Nu har 5593 coronasmittade personer dött i Sverige. Det är färre och färre som dör varje dag. Det är också färre som smittas och färre som blir allvarligt sjuka. Det sa Folkhälsomyndigheten idag.

Nu är 76 877 personer bekräftat smittade av coronaviruset i Sverige. Men allt färre smittas. Johan Carlson är chef på Folkhälsomyndigheten. Han säger att många smittade upptäcktes i juni. Då blev det lättare för människor att göra ett test. Det är fortfarande många som testas, men färre av dem är smittade.

– Det kom många människor när man öppnade för allmän testning, men nu är det avbetat och vi ser sjunkande tal i stort sett i hela landet.

Johan Carlson säger också att det är färre personer som behöver intensivvård. Det finns 21 regioner i Sverige. I fem regioner finns det inga coronasmittade som behöver intensivvård just nu. Fyra regioner har bara en coronasmittad som får intensivvård. Det är totalt 73 personer med covid-19 som får intensivvård i Sverige idag.

– Det är samma när det gäller intensivvården. Det är bara enstaka patienter som läggs in på intensivvård numera, säger han.