Eriksson vill ha VAR i allsvenskan: ”Vi är ohjälpligt efter Europa”

1:52 min

Den tidigare toppdomaren Jonas Eriksson vill se VAR i allsvenskan. De svenska domarna missgynnas nämligen ute i Europa på grund av tekniken med videogranskningar saknas i Sverige.

  • ”Vi är ohjälpligt efter många europeiska länder. Tittar vi på våra grannländer ligger Danmark långt framme inför nästa säsong att införa det. Jag tycker att vi ligger lite långt efter. jag har många av mina före detta svenska kollegor som vill ut och döma i Europa, VM och Champions League. Där är det VAR”, säger Eriksson till Radiosporten och fortsätter:
  • ”Det är en nackdel att agera i ett land där vi inte har det regelbundet. Vi kommer lite efter. Även om man fortfarande har chansen så är det väldigt svårt att nå hela vägen fram”.
  • Och han efterlyser bråda tag: ”Jag skulle önska att vi snabbt kommer igång och tittar på det. Man kanske inte behöver ha det på alla matcher. Kanske en eller två matcher per omgång. Det är bättre än ingenting. Kan vi hjälpa domarna med avgörande beslut så vet jag att det finns ett stöd för att få hjälp i domarkåren”.