Skånetrafiken

Nu rullar färre bussar i Skåne – trots larm om trängsel

1:27 min

Skånetrafiken kommer från och med i helgen att dra ner på busstrafiken med nästan tio procent. Men Miljenka Drenski som just hoppat av bussen i Malmö är kritisk och tycker ofta att det är trångt på bussarna.

– Jag upplever att många inte tar avstånd, och jag upplever att det är många som sitter bredvid varandra. Det är lite obekvämt att sitta bredvid någon.

Skånetrafiken kommer i samband med tidtabellsskiftet i helgen att minska busstrafiken med ungefär nio procent. Anledningen är att Skånetrafiken tappat runt hälften av resenärerna under våren, säger Saman Tondnevis affärsområdeschef för bussarna.

– Det vi gör är att vi reducerar trafik vid tider när väldigt få eller inga reser med oss. Vi tycker inte att det är ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart att ha trafik de tiderna. Det gör vi för att vi ska kunna fortsätta bedriva trafik när vi har många resenärer.

Men Miljenka Drenski, som bor i Staffanstorp och busspendlar till jobbet i Malmö, är rädd att neddragningen ändå kommer att drabba dem som måste resa.

– Till exempel när jag jobbar på kvällen, så jobbar jag till 22.30, och då är det kväll som jag tar bussen.