P4-toppen

Katarina Hallberg Trio

3:59 min

Mödraskapet utmanar på P4-toppen.

I Katarina Hallberg Trio ingår förutom Katarina själv, Adrian Jones och Jens Comén. Trion är med och startar igång hösten och P4-toppen med sin låt ”Förgängligheten”.

Alla tre har numera sin bas i Jämtland, men studerade tidigare samtidigt på Musikhögskolan i Stockholm. När alla till slut sammanstrålade igen startade de detta band som nu har funnits i ca. 2 år. Tre rutinerade och mångsidiga musiker med gedigen bakgrund i bl.a. folkmusik och visa, och som beskriver denna trios musik som både lyrisk, svängig och finstämd.

Katarina är sedan tidigare mycket uppskattad för sina tonsättningar av Karin Boyes dikter. Nu har hon även tagit steget att skriva egna texter. En av dessa får vi ta del av i utmanarlåten ”Förgängligheten” som hon också har gjort musiken till.

”Det svåraste med livet är dess förgänglighet. Att när livet rullar på ibland få en förnimmelse av dess förgänglighet. Att något ändras, att något eller någon dör. Att stanna upp och leva nu”.

Inspelningen har Johan Arveli gjort och han gästar även på gitarr.

Precis när coronapandemin var ett faktum, låg trion i startgroparna för att spela live och allt lades på is. Fokus ligger nu framförallt på att skriva ny musik, och när restriktionerna lättar och allt drar igång igen är de redo att spela för livepublik.

Medverkande:

Katarina Hallberg – Sång

Adrian Jones – Viola

Jens Comén – Saxofon

Johan Arveli – Gitarr

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du