RECENSION

The New Mutants – en växa-upp-skildring i superhjältevärlden

1:47 min

Fem ungdomar, förvirrade och instängda med sina superkrafter möter vi i The New Mutants. Och över de vakar Dr Reyes, som en snyggare syster Ratched.

Titel: The New Mutants
Regissör: Josh Boone
Manus: Josh Boone, Knate Lee
Skådespelare: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton
Genre: Skräck, superhjältar, action
Betyg: 3 av 5

The New Mutants är ännu en film i Marvels universum. Här möter vi fem ungdomar med superkrafter, inspärrade i en stor tegelbyggnad, en hotfull korsning av sjukhus och fängelse. De är där så att Dr Reyes ska kunna hjälpa de att kunna kontrollera sin krafter, de har alla varit med om att krafterna kan döda, även deras närmaste.

De får sitta i gruppterapi och de låses in om de inte lyder... och man kan fråga sig varför de inte tvivlar på denna Dr Reyes, ställets syster Ratched. Ja, ni vet hon i Gökboet, men med vänlig röst och vackrare uppsyn.

Krafterna de har, är allt ifrån att kunna flyga iväg med ljusets hastighet till att förvandlas till en best. Ja, mer än så. Men de är unga och krafterna svåra att styra.

The new mutants är ganska snäll skräck och action, lite drama med några kyssar. En uppväxtskildring i ett superhjälteuniversum skulle man kunna säga, men utan Spindelmannens taniga charm.

Betyget blir en bräcklig trea.