Qatar

Ny lag ska ge migrantarbetare bättre villkor

2:00 min

Inför fotbolls-VM 2022 har Qatar ändrat arbetsrättslagarna för migrantarbetare, vars arbetsförhållanden länge kritiserats för att vara slavliknande.

Påtryckningar och ett gediget fackarbete har varit viktigt för att migrantarbetarna nu får bättre villkor, enligt Johan Lindholm, ordförande i Byggnads och styrelseledamot i Internationella byggnadsfacket, BWI som tillsammans med idrottsrörelsen arbetat för förändring.

Lagändringen gäller för de två miljoner migrantarbetare, vars arbetsförhållanden länge kritiserats för att vara slavliknande. Men förändringen skulle inte ha skett utan påtryckningar från det Internationella byggnadsfacket, BWI, och idrottsrörelsen som på plats arbetat för förändring i Qatar, säger Johan Lindholm.

– Den här monarkin har inte plötsligt börjat bry sig om de mänskliga rättigheterna, utan förändringen hade aldrig hänt om det inte vore för det enorma tryck som skapades av oss. Vi har informerat innan man kommer till de här länderna. Vi har haft fackligt förtroendevalda som varit nere och gått skyddsronder, vi har gett juridisk rådgivning och naturligtvis har vi uppvaktat regimen, säger han.

Det så kallade Kefala-systemet där migrantarbetarna är beroende av arbetsgivaren har länge kritiserats av bland annat Human Rights Watch. Systemet innebär att man inte får byta jobb eller lämna landet utan arbetsgivarens tillstånd. Människorättsorganisationen har samlat vittnesmål om indragna löner, hot om utvisning, och även fysiskt och sexuellt våld har förekommit.

Från och med den 30 augusti så ändrades lagen till att migrantarbetarna får byta jobb och minimilönen höjs till 2 400 kronor i månaden. Johan Lindholm ser lagändringen som ett viktigt steg i rätt riktning.

– Det vi möttes av det var ju rena slaveriet, uteblivna löner, man bor under urusla förhållanden, har inte mat för dagen och jobbar otaliga timmar. Helt oacceptabla förhållanden. Förhoppningsvis innebär lagändringen att de här arbetarna kan röra sig in och ut ur landet, att de kan byta arbetsgivare och inte såsom nu vara bundna till sin värld. Men det här ska ju följas upp och ses över så att att det händer i verkligheten också, säger han.