Rymdresan - rymdaction för lågstadiet

1:56 min

Dinosaurer, svarta hål och en hjältemodig lämmel. Det är mycket som ryms i svenska familjefilmen "Rymdresan". (Premiär 11 september).
Betyg: 2

Titel: Rymdresan
Regissör: Patrik Forsberg, personregi Ella Lemhagen, teknisk regi Jeff Boyd
Manus: Alec Sokolow
Skådespelare: Robert Gustafsson, Teresa Cortes Eliasson, Theodor "Theoz" Haraldsson
Genre: Familjefilm, rymdäventyr
Betyg: 2 av 5

Christer Fuglesang är inte bara austronat, han är också barnboksförfattare och hans rymdäventyrsböcker sorteras in i kategorin 6-9 år. En nyfiken grupp som nog inte har samma ryggmärgskrav på logik som en äldre recensent. Så de invändningar jag har mot filmen Rymdresan kan man nog ta med en nypa salt, om man är i rätt ålder och gillar knasiga och lite spännande äventyr.

Men det är ett stort steg mellan en kapitelbok för lågstadiet och en biofilm.

De två halvsyskonen Mariana och Marcus, är inte direkt bästisar i inledningen. Marianas största intresse är rymden. Marcus gillar basket.
Efter en stelt övertydlig inledning så hamnar de två på ett hemmabygge till rymdskepp, där Robert Gustafssons kapten Albert försöker rädda jorden från en stor dödskalleformad asteroid. Till sin hjälp har han den talande och dansande lämmeln Lemming. Det går väl inte helt bra till en början, det där rädda-jorden-uppdraget, och vi får träffa dinosaurer, som också måste dansa lite, och så kommer dem på att man kanske skulle försöka rädda Alberts älskade när man ändå börjat resa i tiden, och... ja, det känns som ett TV-barnprogram med många infall och enkla rymdprylslösningar.

Mitt betyg till Rymdresan blir en tvåa.