Pressinbjudan 2020-09-10

Välkommen till #srfrukost: Min lilla stad - om hur den lokala storstaden bevakas av medierna

Välkommen till en digital, direktsänd #srfrukost som handlar om hur medierna hanterar rapportering av storstädernas närområden. Riskerar viktiga lokala frågor att försvinna i bruset från riksnyheter med nationell angelägenhet? Eftersom frukosten genomförs utan publik på plats kommer evenemanget sändas live på Sveriges Radios hemsida och via Sveriges Radios Facebooksida.

Det pratas ofta om medieskuggan på landsbygden och vita bevakningsfläckar som uppstår när redaktioner läggs ned över landet. Men finns det skralt bevakade områden, även i storstäderna? Den stora majoriteten av alla journalister bor där. Men betyder det att bevakningen är tillräcklig? Vilken bild av storstäderna är det egentligen som träder fram i rapporteringen? Finns det berättelser som saknas? Hur bevakas kranskommunerna och förorterna? Hur viktiga är gratistidningar och ultralokala bloggare i sammanhanget? Och hur skiljer sig lokaljournalistiken i tätt befolkade städer från lokaljournalistiken i mer glest bebodda områden?

Seminariet inleds med ett samtal mellan Kerstin Gustafsson Figueroa, chefredaktör för Nyhetsbyrån Järva, och moderator Erik Blix.

Dag: Onsdagen den 16 september
Tid: från 8:15 till 9.15

Moderator: Erik Blix

Sveriges Radios vd Cilla Benkö inleder och hälsar välkommen.

Panelen:

Joakim Fransson, chefredaktör Direktpress/Mitt i
Federico Moreno, samhällsreporter, Kvällsposten/Expressen
Gunnar Nygren, medieforskare och professor emeritus i journalistik, Södertörns högskola.
Sofia Taavitsainen, kanalchef P4 Stockholm och P4 Södertälje

Följ #srfrukosten via webben
Följ #srfrukosten via Facebook

Hashtag: #srfrukost

Seminariet kommer också att finnas att lyssna på i efterhand. Vill du lyssna på tidigare #srfrukostar är det möjligt via webben eller i Sveriges Radios app

Välkomna att delta! Kontakt för mer information: Claes Bertilson, presschef, claes.bertilson@sverigesradio.se eller 070-327 7807