Flyktinglägret Moria

Tusentals saknar hem efter nya branden igår

1:46 min

Räddningstjänsten på ön Lesbos i Grekland har jobbat hela natten med att släcka branden som blossade upp igen på onsdagskvällen.

Röken låg tjock när tusentals flyktingar och migranter igår kväll försökte rädda det som fanns kvar efter branden som förstört stora delar av Morialägret. Små barn gick hand i hand med de vuxna som släpade på säckar av tillhörigheter och vatten när branden plötsligt blossade upp igen. Och den här gången spred sig till delar av lägret som hittills varit orörda.

– Moria är dåligt, Moria är problem. Jag är arg, säger en mamma med två döttrar som kommit för att hämta sina saker. De gråter.

Hela natten har räddningstjänsten arbetat med att släcka branden som under natten blev än mer aggressiv och lämnat lägret totalförstört.

Greklands asyl- och migrationsminister Notis Mitarakis reste igår till Lesbos och sade under en presskonferens att de flyktingar och migranter som nu blivit hemlösa ska placeras på båtar och i tält i de delar av Morialägret som skonats i den första branden.

Men efter att branden inatt blossat upp igen finns de delarna inte längre kvar och Grekland och Lesbos står inför en ny utmaning – att placera de drygt 13000 människor som nu förlorat allt.