Fängslande och skitjobbigt i nya säsongen av "Älska mig"

1:47 min
Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Josephine Bornebusch gjorde publiksuccé med sin dramakomedi "Älska Mig" där hon stod för hela paketet med idé, regi, manus och huvudroll. Nu kommer fortsättningen och här har huvudkaraktärerna Clara, Aron och deras pappa Sten fått sina älskade.

Clara och hennes Peter ligger på schemalagda tider för att försöka bli gravida. Lillebror Aron har fått barn med sitt ex men har också ett nytt förhållande att ägna tid åt. Pappa Sten verkar lycklig med sin Anita. Så långt – allt bra.

Men precis som i första säsongen måste mörkret in. Utmaning på utmaning kastas över karaktärerna så man knappt fattar hur de står ut. Det gör de väl inte heller i och för sig, liksom förra gången mår de inte så bra. Och när något verkat lite för bra ett tag så ska det alltid skita sig igen. Det är nästan lite förutsägbart – men så skickligt gjort att det inte går att undvika att engagera sig och kastas mellan känslostormarna själv.

Bornebusch lyckas också ge birollerna mer djup i den här säsongen. Till exempel får vi se den trygga Peter, spelad av Sverrir Gudnasson, bryta ihop totalt. Det är trovärdigt och nästan hjärtskärande. Samtidigt introduceras också nya karaktärer, personer som både är riktigt störiga - och roliga. För humorn, den bubblar alltid under ytan, även när det är som mest nattsvart.

Och det är väl just det receptet som gör att Bornebusch återigen lyckas övertyga. Det här är kul, skitjobbigt och fantastiskt fängslande.

Säsong 2 av "Älska mig" har premiär söndag 13 september på Viaplay.