Samiska minnesfonden har fått en ny ordförande

Ny ordförande i Stiftelsen samiska minnesfonden är Anna Pittja Granlund.

Förra helgen hade samiska minnesfonden styrelsemöte och valde då en efterträdare till tidigare ordförande Helena Lagerqvist Kuoljok. Det är Anna Pittja Granlund med rötterna i Unna Tjerusj som nu axlar rollen som ordförande. Hon arbetar som församlingspedagog i Älvsby församling och har också varit aktiv i det samiska konfirmationslägret.

Anna Pittja Granlund är glad över att ha fått förtroendet att leda samiska minnesfonden.

- Jag har själv använt mig av den och skickat telegram och så. För mig är samiska frågor viktiga, jag har jobbat med samiska konfirmationen och jag lyfter det samiska i min församling, så när jag fick frågan tänkte jag efter litegrann men känner att jag provar. Först tänkte jag att det blir en ny roll, kan jag fylla den efter Helena man jag tror att jag har erfarenhet och kan bidra på mitt sätt, säger Anna Pittja Granlund.

Vilka planer har du för samiska minnesfonden?

- Att fortsätta utveckla det som är påbörjat med hemsidan, gör det enklare både för givare och för dem som vill skicka telegram. Jag vill synliggöra samiska minnesfonden mer, jag har lite lösa planer som jag hoppas kommer att synas längre fram, säger Anna Pittja Granlund, ny ordförande för samiska minnesfonden.

Övriga i styrelsen är Liz Marie Nilsson, Sameätnam, Pia Labba, Sáminuorra och Ingegerd Vannar, Sámiid Riikkasearvi.

Det är Sámiid Riikkasearvi, Sameätnam och Sáminuorra om genom utfärdande av gåvobrev lagt grundkapitalet för samiska minnesfonden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio