Riksfinalen P4 Nästa 2020

Julia Alfrida klar för Mello 2021

Julia Alfrida fick under P4 Nästa 2020-finalen melloerbjudandet och är alltså den första artisten som är klar för Melodifestivalen 2021.

Melodifestivalen 2021: Julia Alfrida

Erbjudandet att medverka i Melodifestivalen 2021 går till Julia Alfrida med låten Dark Doom

Juryns motivering:
Med ett eget personligt, ärligt och samtida uttryck har P4 Nästas jury idag beslutat att ge bonuserbjudandet om en plats i 2021 års Melodifestival till artisten Julia Alfrida, P4 Stockholm.

Text och musik: Josefin Sirén, Julia Alfrida Ridderdal, Nadia Hjelt och Oliver Björkvall.

Jury

P4 Nästas riksfinaljury: P4:s musikredaktörer Rita Jernquist och Germund Stenhag, Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson och P4 Nästas projektledare Maths Broborg (även juryns ordförande).

Om P4 Nästa

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I mitten av augusti valde en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen i Västerås Konserthus den 12 september.
Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2021 års Melodifestival.