Pressmeddelande 2020-09-12

Hilde & Erik vinnare av P4 Nästa 2020

Hilde & Erik och låten ”Som det är” vann P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa. Vinnarlåten togs ut i P4 Malmöhus deltävling och kommer att spelas regelbundet i P4. Julia Alfrida, framröstad av P4 Stockholms lyssnare, fick erbjudande om att medverka i Melodifestivalen 2021.

Hilde & Erik med låten "Som det är" vann idag den direktsända riksfinalen av P4 Nästa där de åtta finalisterna spelade sina låtar live utan publik i Västerås konserthus. Riksfinalen livesändes på sverigesradio.se och i sociala medier.

Julia Alfrida fick en separat bonusmöjlighet att medverka i Melodifestivalen 2021 med motiveringen: ”Med ett eget personligt, ärligt och samtida uttryck har P4 Nästas jury idag beslutat att ge bonuserbjudandet om en plats i 2021 års Melodifestival till artisten Julia Alfrida, P4 Stockholm.”

Programledare för P4 Nästa-finalen 2020 var Titti Schultz och Josefin Johansson.

Vinnaren Hilde & Erik
Hilde Schotte och Erik Lundahl från Malmö är musikerparet som skriver mycket musik tillsammans. Hilde skriver helst text på svenska för att kunna skapa känslan av det nära och intima. Låten "Som det är" är en låt om förtvivlan och en hopplös önskan om att hitta tillbaka till kärleken i ett förhållande. Hilde & Erik tog sig hit genom att vinna P4 Malmöhus lokala P4 Nästa-final. Musik: Erik Lundahl, Henric Pierroff och Hilde Schotte. Text: Hilde Schotte.

Julia Alfrida till Melodifestivalen 2021
24-åriga artisten Julia Alfrida kommer från Åkersberga och bor numera i Täby - när det inte är studierna i Örnsköldsvik som gäller. Så fort det ges möjlighet så skriver och producerar Julia egen musik. Julia skriver ofta om hur det har varit att växa upp som HBTQ-person och har bland annat uppträtt på Pride i Stockholm och Köpenhamn. Julia Alfrida tog sig hit genom att vinna P4 Stockholms lokala P4 Nästa-final. Text och musik: Josefin Sirén, Julia Alfrida Ridderdal, Nadia Hjelt och Oliver Björkvall.

P4 Nästa – hela Sveriges musiktävling
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa där sedan åtta artister tas ut till riksfinalen.
P4 Nästas riksfinaljury: Rita Jernquist, Germund Stenhag, Karin Gunnarsson och Maths Broborg (juryns ordförande)
Mer information om P4 Nästa finns på: www.sverigesradio.se/p4nästa

Pressbilder:
https://pressbild.sverigesradio.se/p4nasta2020/

För mer information, vänligen kontakta:
Maths Broborg, projektledare Sveriges Radio
070-624 56 44
maths.broborg@sverigesradio.se

Susanna Mörner, pressansvarig Sveriges Radio
070-083 97 37
susanna.morner@sverigesradio.se