Kopplerihärvan

Koppleri-rättegången inledd mot polisman och hans hustru

1:40 min

På måndagen inleddes rättegången mot den polisman och hans hustru, som misstänks ha organiserat omfattande prostitution i en thaimassage-salong i Stockholm. Verksamheten har varit igång årets alla dagar, och dragit in ungefär 400 000 kronor i månaden, enligt åklgarna.

I slutet av 2019 vände sig en av kvinnorna som jobbade på salongen till polisen. Hon berättade att verksamheten fungerade som en bordell, och hade även med sig salongens anteckningar om kunder, priser och omfattning.

Polisen spanade på verksamheten, och paret som de anser ha drivit den – en kvinna i 35-årsåldern och hennes jämngamla man, som sedan 2015 har arbetat som ingripandepolis i södra Stockholm.

I dag ställs de inför rätta i Stockholms tingsrätt för bland annat grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.

Enligt åklagare Per Nichols har ungefär 90 procent av kunderna köpt sex, i något av de fem båsen som finns i lokalen.

– Det har rört sig om 300-400 kronor för massage i en halv eller hel timme. Sen till det har det varit sexuella tjänster där prisernas gått upp till 1500-2000 kronor för ett samlag, säger han.

– Inga kondomer eller annat finns länkas till lokalen. En del tjejer har tagit med sig dem och slängt på andra platser, för att de inte ska finnas spår kvar i salongen.

Den åtalade kvinnan, som själv också sålt sex i lokalen, erkänner en del av det hon anklagas för. Hon säger dock att hennes man, polismannen, inte har varit involverad i verksamheten.

Polismyndighetens ansvarsnämnd väntas i slutet av september att fatta beslut om vad som händer med mannens anställning om han fälls för brott.

Polismannen företräds av advokat Patric Lindblom.

– Han har inte bedrivit verksamhet i lokalen i Stockholm med sin hustru. Hon har bedrivit verksamheten självständigt, säger Patric Lindblom.