Efter anklagelserna

Woody Allens kontroversiella memoarbok nu på svenska

1:46 min

I dag kommer Woody Allens memoarer ut på svenska. Det är Karneval förlag som ger ut den 84-årige filmregissörens bok, som på svenska har fått titeln Apropå ingenting.

Boken innehåller kapitel om uppväxtåren, äktenskapen och filmerna.

– Boken ger en bild av den verklige Woody Allen och inte den som syns i många av hans filmer, säger Björn Eklund som är förläggare på Karneval förlag.

Woody Allen, som har gjort filmer som Annie Hall och Manhattan, har hamnat i blåsväder sedan han anklagats för att sexuellt ha förgripit sig på sin adoptivdotter. En polisutredning kom fram till att anklagelserna mot Woody Allen saknar grund.

Woody Allen ägnar flera kapitel i boken åt anklagelserna där han ger sin syn på saken. I USA har förlag valt att inte ge ut boken på grund av kontroverserna kring den. Björn Eklund som är förläggare vid Karneval förlag uppger till Kulturnytt att han inte tvekade inför att ge ut boken.

– Jag har alltid varit ett fan av Woody Allen och har vuxit upp med hans filmer. Eftersom hans memoarer blev så kontroversiella förstod jag att det fanns en chans för mig som har ett litet förlag att komma över rättigheterna, säger Björn Eklund.