Slaktpriser på ren och älg från söder till norr

Slakterierna från Jämtland till Norrbotten visar alla på att pandemin har påverkat dem. Många har fortfarande kvar lager från förra årets slaktperiod, men fortsätter köpa in älg och ren i varierande mängder.


Åke P fågel & vilt i Hammerdal i Jämtland köper in både ren och älg. De fortsätter säsongen som de brukar, trots att det är väldigt besvärligt med försäljningen.

Kilopris på älg: 43 kr exkl. moms   
Kilopris på ren: 65,60 kr exkl. moms högsta klass


Jillie ren & vilt i Funäsdalen kommer att hålla samma priser som ifjol, men de lämnar inte ut priser eftersom de sluter enskilda avtal.

Lämnar inte ut priser eftersom de sluter enskilda avtal.


Polarica Vilt AB i Grundnäs i Västerbotten har inte ännu tagit beslut om vad priserna på älg och ren kommer att bli, på grund av osäkerheten som finns på marknaden till följd av pandemin.

Slaktpriser beslutas om några veckor.


Arvidsjaurs renslakt AB har 2/3 kvar av lagret på renkött sedan förra årets slaktperiod. Slakteriet kommer att köpa in 100 – 150 älgar i år, men inköp av renkött halveras. Man köpte 12 000 renar i fjol och räknar med ca 6 000 renar i år.

Kilopris på älg: 42 kr exkl. moms
Kilopris på ren: 60 kr - 62,40 kr exkl. moms beroende på klass.


Svantes vilt och bär i Harads i Norrbotten har fortfarande kött i lagren. Men det kommer att bli mindre slakt för att det finns mindre tillgång på ren.

Kilopris på älg: 45 kr exkl. moms
Kilopris på ren: 65,60 kr exkl. moms


W. Eliassons partiaffär i Karesuando i Norrbotten har fortfarande kött kvar i lager, men köper in älg och har ingen övre kvot för hur mycket. Vad gäller ren så kommer priserna att sättas när de börjar köpa in i oktober, november.

Kilopris på älg:  40 kr exkl. moms                    
Kilopris på ren: Kommer i oktober, november


Laestadius kött och vilt AB har inte gått att nå för att få information om köttpriserna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio