Pressmeddelande 2020-09-16

P4 Östergötland förstärker lokal bevakning

Räkna med att Åtvidabergare, Finspångsbor och Boxholmare kommer att höras ovanligt mycket denna höst i P4 Östergötland. Som ett led i Sveriges Radios satsning på att förstärka den journalistiska bevakningen av platser utanför de stora städerna, öppnar kanalen en rullande pop-up-redaktion på biblioteket på varje ort, tre veckor i taget.

– Vi ska berätta vad som roar och oroar, visa på vad som växer och utvecklas, lyfta fram sådant som skaver och ge plats åt många spännande röster. På alla tre platserna finns också en stark brukskultur som vi ska ta pulsen på, säger kanalchefen Sofie Lycksell.

Avsikten är även att knyta långsiktiga kontakter för en fortsatt stärkt bevakning av vad som händer i de tre kommunerna.
Oliver Beckman blir reportern som flyttar ut första pop-up-redaktionen till Åtvidabergs bibliotek med start 17 september.

– Det här ska bli riktigt roligt! Jag ser mycket fram emot att få träffa nya människor och höra deras berättelser och få tips om vad som händer i Åtvidaberg, säger Oliver Beckman, reporter P4 Östergötland.

För mer information och frågor:
Oliver Beckman, reporter
011- 498 42 38
oliver.beckman@sverigesradio.se

Sofie Lycksell, kanalchef
011- 495 541 20
sofie.lycksell@sverigesradio.se