Bitter love - vodka och känslor på Volga

2:06 min

På ett kryssningsfartyg på floden Volga samlas de ensamma och hoppas på kärleken. Tårar och vodka flödar. (Premiär 18 september ).
Betyg: 3

Titel: Bitter Love
Regissör: Jerzy Sladkowski
Manus: Jerzy Sladkowski
Genre: Dokumentär
Betyg: 3

En av männen ta fram gitarren och sjunger om kärleken som försvann och vodkan som hjälper honom jaga känslorna på flykt. Stilla flyter Volga och kryssningsfartyget stävar långsamt fram, glider förbi sandbankar, kor som betar nära vattnet, kyrkokupoler och trähus. Ombord brottas minnen av besvikelser i kärlek med hopp om nya famnar.
Jerzy Sladkowski låter passagerarna filmas närgånget, de sitter och tittar på varann, de samtalar om brustna hjärtan och försöker trevande känna efter om det finns hopp för framtiden... mannen med gitarren river sönder kort han har med sig på den unga, smärta kärleken som lämnat honom.

En spåkvinna som säger sig aldrig blivit älskad spår andras förhoppningar. Ibland smyger kameran in bakom en gardin, och ibland undrar man om en scen är riggad. Samtidigt så lunkar filmen på, tårar och vodka rinner till och en pianist och hans kärlek underhåller...

Bitter Love som filmen heter har ibland knappt styrfart, den bara är där. Men jag gillar att bli förflyttad, att få möta de här äldre, lite kantstötta kryssningspassagerarna som ser ut att ha klätt sig i kläder från ett annat decenium. Jag gillar att kliva in i deras värld och möta deras känslor...