Pressmeddelande 2020-09-18

P2 hyllar svensk jazz med specialsändning – premiär för nytt verk av Georg Riedel

I år ersätts P2 Jazzkatten-galan av en kväll fylld med direktsända jazzkonserter, däribland ett nyskrivet verk av Georg Riedel, lyssnarnas jazzminnen, artistintervjuer och tillbakablickar på tidigare års galor. ”P2 Jazzkatten special” går av stapeln tisdag 13 oktober kl. 19.03-22.00 och sänds från Radiohusen i Umeå och Stockholm.

– P2 Jazzkatten är till för att hylla det senaste årets svenska livejazz, men eftersom livejazzen har måst ställa in blir det heller ingen vanlig P2 Jazzkatten-gala. Vi hyllar livejazzen med en fullmatad P2 Jazzkatten special i stället. En magisk kväll med fina återblickar och förhoppningsfulla framåtblickar och massor av jazz, säger programledaren Märet Öman, som vanligtvis hörs i Jazzradion.

Georg Riedel, vinnare i kategorin Årets kompositör på P2 Jazzkatten-galan 2019, har på beställning av P2 skrivit ett verk som uruppförs i direktsändning av ett stjärnspäckat band, bestående av Lisa Rydberg, Filip Jers med flera. Det blir även livemusik med sångerskan Amanda Ginsburg ackompanjerad av Andy Fite på gitarr.

Dessutom guidar Märet Öman lyssnarna genom stämningsfulla konsertögonblick och minnesvärda tacktal från de mer än 25 år P2 Jazzkatten har delats ut och blickar framåt mot vad som kan förväntas av svenskt jazzliv när pandemin klingat av.

P2 Jazzkatten-galan återkommer hösten 2021.

P2 Jazzkatten special sänds tisdag 13 oktober kl. 19.03-22.00.

Pressbild Georg Riedel
Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maths Broborg, projektledare P2 Jazzkatten
maths.broborg@sverigesradio.se   
070-624 56 44

Maria Edlund, kommunikationsansvarig P2
maria.edlund@sverigesradio.se
070-293 72 70