Pressmeddelande 2020-09-21

Sjung med P4 för Världens Barn

Söndagen den 27 september går startskottet för P4:s stora insamlingsvecka för Världens Barn. Då direktsänds en stjärnspäckad konsert med bandet Blacknuss, artisterna Sarah Dawn Finer, Benjamin Ingrosso, Petra Marklund och programledaren Titti Schultz.

Årets insamlingsvecka i Sveriges Radio startar alltså med en livekonsert direkt från Radiohuset i Stockholm med bandet Blacknuss, artisterna Sarah Dawn Finer, Benjamin Ingrosso, Petra Marklund och programledaren Titti Schultz. Många välkända låtar kommer att höras och säkert locka till en och annan allsång där hemma.

– Jag ser så mycket fram emot att spela i P4 på söndag tillsammans med ett gäng grymma artister till förmån för Världens Barn, säger artisten Benjamin Ingrosso.

För en tid sedan gick 13 organisationer ut i Aftonbladet med att mer än en miljon barn i världen riskerar att dö fram till december som en direkt följd av coronakrisen, enligt FN.

– Jag är jätteglad och tacksam över att få bidra i den här viktiga galan. Det är så tungt att ta in när barnen far illa och på det här sättet kan vi rikta det jobbiga till något bra. Det kommer att bli så fint och superkul att spela med Blacknuss också, säger artisten Petra Marklund.

För att skänka ett bidrag kan lyssnarna ringa in på 099-520 11 eller gå in i den digitala bössan https://bossan.varldensbarn.se/direkt-i-p4-sjung-med-p4-foer-vaerldens-barn

Läs mer om Världens Barn: https://sverigesradio.se/varldensbarnip4

Vid frågor kontakta gärna:
Malin Björk, projektledare Världens Barn
malin.e.bjork@sverigesradio.se  
072-187 89 51

Susanna Mörner, presskontakt
susanna.morner@sverigesradio.se  
070-083 97 37