P4-toppen

Peter Hermansson

4:48 min

Peter Hermansson utmanar på P4-toppen.

Peter Hermansson utmanar på P4-toppen med låt från kommande album

Nu är Peter Hermansson, bördig från Stugun, aktuell med singel nummer två från sitt kommande album. Singeln heter ”Set me free” och med den utmanar Peter denna vecka på P4-toppen.

För många är han nog främst känd som trummis i hårdrocksbandet 220 Volt. Men utöver det har han även ingått i olika samarbeten med en rad framstående artister och musiker från andra band. Talisman, Glenn Hughes, John Norum, Joe Retta, musiker från Opeth, för att nämna några.

Peter har även skrivit ett stort antal låtar, mycket inom hårdrocksgenren, och har under eget namn släppt EP:n ”Black Cloud” samt turnerat världen över med olika band.

I maj släpptes ”Set me free”, men arbetet med att skriva låten började redan för flera år sedan. Till grund för låten ligger en tuff period i Peters liv då han genomgick flertalet ögonoperationer. En personlig låt som handlar om att finna en väg tillbaka i livet.

Låten är producerad av Peter i samarbete med John Eden som tidigare har jobbat med band som Status Quo, Nazareth, Slade m.fl. Medverkar på inspelningen gör även en annan välkänd musiker från Jämtland, basisten Lars Ericsson. Övriga musiker är Christopher Ståhl (Talisman) och Björn Englen (Yngwie Malmsteen, Quiet Riot).

Peters kommande album är i slutfasen av färdigställandet. På albumet medverkar flera välrenommerade gästmusiker; bl.a. John Levén från Europe och Thomas Larsson från Glenn Hughes band. Utöver det har Peter den senaste tiden även spelat in och skrivit låtar med bl.a. med Janne Stark och Joe Retta. 220 Volt drabbades i och med Coronapandemin av en inställd Europa-turné i våras. Men även där har istället fokus legat på att få klart låtarna till en ny platta.

Peter Hermansson – Sång, trummor och percussion

Christopher Ståhl – Gitarr, keyboard

Lars Ericsson – Bas

Björn Englen – Bas

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du