Tisdag 22 september 2020

Karolina Bengtsson vinnare i stor internationell sångartävling

5:48 min

Lägg namnet Karolina Bengtsson på minnet. För i helgen vann den 23-åriga sopranen den internationella sångartävlingen Debut i Weikersheim i Tyskland.

– Det känns jättekul. Nivån var så hög bland de andra finalisterna. Jag är väldigt stolt och glad, det kändes som en vinst att bara komma till finalen, säger Karolina Bengtsson när programledare Pernilla Eskilsdotter når henne på telefon.

Karolina som till vardags studerar på Mozarteum i Salzburg vann förutom den gyllene Victoria-statyetten också 10 000 euro, vilket motsvarar drygt 100 000 kronor.

Vad har du för mål - vart är du på väg?

– Jag har en längtan, en dröm om att få sjunga opera. Det skulle vara jättehäftigt att få sjunga på olika operahus i världen och få träffa de bästa coacherna och musikerna. Jag har fått min chans nu att visa vem jag är och att få komma ut, säger Karolina.

I ljudklippet kan du höra en liten bit av Paminas aria Ach ich fühl's ur Wolfgang Amadeus Mozarts Trollflöjten som Karolina sjöng i sångtävlingen Debut. I den här inspelningen är det Maria Ingemarsson Berg som ackompanjerar på piano. Om du lyssnar på avsnittet från den 22 september här nedan så kan du även höra Karolina sjunga Let The Bright Seraphim av Georg Friedrich Händel.