Äppelcider jäst på vildjäst

1- 1,5 liter god äpplejuice (pastöriserad, så att det inte finns jästsvampar i den)

1/2 dl blandade ätliga blommor, blad och bär. Tex: blommor från ljung, älggräs, enbär, enbärsbarr, blåbär och björnbär.

Blanda äpplejuice (eller någon annan bär- eller fruktjuice) med de plockade blommorna och bären i en glasburk med gummiring och lock.

Sätt på locket och låt drycken jäsa i rumstemperatur i några dygn.

Efter ca ett dygn börjar äpplejuicen att bubbla. Rör om varje dag (och se till att blommorna och bären får vätska på sig så att de inte möglar när de flyter på ytan). Smaka också av varje dag.

När du tycker att drycken är lagom söt, sila av bär och blommor och häll vätskan på en petflaska med lock. Låt stå i ett dygn i rumstemperatur för att juicen ska kolsyras och ställ den sedan kallt. Njut den kall!