En kväll med P3 Nyheter och USApodden

Den 30 september hölls en digital publikkväll med P3 Nyheter och USApodden om valet i USA. Ett ödesval som kommer påverka landet och världen i stort.

Klyftan mellan äldre och yngres politiska värderingar är stor. Hur kommer det märkas på valdagen med rekordmånga unga som röstar? P3 Nyheter uppmärksammar de ungas viktigaste frågor i valet som bland annat handlar om migration, klimatet och Black Lives Matter-rörelsen. Palmira Koukkari Mbenga, producent på P3 Nyheter och tidigare utrikeskorrespondent med ungt fokus samtalar med Caroline Kernen, nuvarande ungkorrespondent och Paloma Vangpreecha, även hon tidigare ungkorrespondent.

USApodden är den största svenska podden om amerikansk politik. Den startade inför valet 2016 och nu över fyra år senare lovar gänget bakom att svara på allt som du vill veta om det kommande valet. Vem kommer vinna? Vad gör en vicepresident? Varför röstar de på en tisdag? Frågorna är många när USA håller sitt 59:e presidentval. Sara Stenholm har med sig Anders Ask och Kajsa Boglind som kan svara på allt.

Musikalartisten Andreas Österberg bjuder på några amerikanska shownummer med anknytning till kvällen.

Medverkande:
Palmira Koukkari Mbenga, kvällens värd. Producent P3 Nyheter, tidigare ungkorrespondent.
Caroline Kernen, ungkorrespondent
Paloma Vangpreecha, reporter P3 Nyheter – tidigare ungkorrespondent
Sara Stenholm, programledare USApodden.
• Ginna Lindberg, USA-kommentator
Anders Ask, utrikesredaktör, Ekot.
Kajsa Boglind, hemkommen Washington-korrespondent, Ekot.
Andreas Österberg, artist