Pressmeddelande 2020-10-01

2 oktober: P4 Värmland startar variant på Så mycket bättre

Värmland är känt för sina låtskatter och musiker som Vikingarna, Sven-Ingvars, Jumper, Dilba och Da Buzz. Nu startar P4 Värmland ett eget Så mycket bättre där sex artister med Värmlandsrötter fått uppdraget att tolka varsin hit.

Först ut är Arvikabördiga artisten Dotter, som valt att tolka Dilbas monsterhit ”I’m sorry”. Dilba bodde i Karlstad när hon skrev låten och det var även där hon köpte sin gitarr den komponerades på.

– Jag blev så taggad på att göra en cover eftersom ”I’m sorry” var en av mina favoritlåtar som liten. Det är alltid kul att åka tillbaka i Värmland och jag tyckte projektet lät superkul så vi hoppade på det direkt, säger Johanna Jansson, alias Dotter.

Under hösten kommer lyssnarna att få höra nytolkningar av ”Tapetklister” av Jumper, ”Byns enda blondin” av Sven-Ingvars, ”Do you want me” av Da Buzz, ”Djingis Kahn” av Vikingarna och ”Even the trees” av All that jazz.
De andra artisterna som medverkar är Havet, Hederos & Hellberg, Erika Jonsson, I’m Kingfisher och Wolver.

– Vi på P4 Värmland ville ge nytt liv åt vår musikskatt och vara med och skapa nya hits till våra spellistor, och resultatet knockade oss, säger Mari Stenström, programutvecklingschef på P4 Värmland.

Premiär för P4 Värmlands musiksatsning den 2 oktober klockan 15.00 i P4.

Vid frågor vänligen kontakta:
Mari Stenström, programutvecklingschef på P4 Värmland
mari.stenstrom@sverigesradio.se
054-777 26 19

Susanna Mörner, presskontakt
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37