Regeringen

Inga lättnader av coronarestriktioner

1:33 min

Regeringen avvaktar med att lätta på restriktioner med hänvisning till smittoläget.

– Det vi gör rätt nu kommer vi att få glädje av senare, det vi gör fel nu kommer vi att få lida för senare, säger statsminister Stefan Löfven.

Regeringen har inte fattat något beslut om att lätta på coronarestriktionerna, säger statsminister Stefan Löfven (S), på dagens pressträff.

De allra flesta i Sverige tar ett stort ansvar, men många har blivit mindre noggranna när det gäller att bromsa smittspridningen, säger han.

Hur tråkigt det än är så är meddelandet till det svenska folket att vi måste hålla i och hålla ut, säger Stefan Löfven.

Han uppmanar arbetsgivare att uppmana anställda att arbeta på distans. Han ber också människor att varken delta i eller ordna trånga hemmafester. Människor bör fortsätta tvätta händerna och inte kramas.

– Krisen är inte över, långt därifrån. Det vi gör rätt nu kommer vi att få glädje av senare, det vi gör fel nu kommer vi att få lida för senare, säger han.

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att virusläget i omvärlden oroar. Hon ser även oroväckande tendenser i Sverige.

– Människor börjar slappna av och inte ta rekommendationerna på lika stort allvar. Vi ser högre smittspridning regionalt i storstadsområden som Stockholm. Men även lokala utbrott på ett par ställen i landet, säger Hallengren.