Pressmeddelande 24-09-2020

P3 blir med ny humorpodd – “Bokbussen i P3” har premiär 24 september

Till hösten blir Sveriges Radio P3 med ny humorpodd när non true crime-serien “Bokbussen i P3” bjuder på både spänning och norrländsk humor med William Spetz, Helena Lindegren och Sven Björklund. De 10 avsnitten släpps i sin helhet den 24 september.

“Bokbussen i P3” berättar historien om den aspirerande journalisten Love Hedlund (William Spetz) som efter misslyckade försök att få jobb landar ett sommarvikariat i Västerbotten. Drömmen om att göra rafflande true crime-dokumentärer verkar omöjlig att uppnå då han istället får uppdrag om att följa med i en nedläggningshotad bokbuss. När Love möter bibliotekarierna och äkta makarna Lars Sjön (Sven Björklund) och Katrin Sjön (Helena Lindegren) märker han snart att allt inte är som det verkar.

“Bokbussen i P3” är en humorserie i tio delar, utformad som en fiktiv dokumentär, där vi följer Love, Lars och Katrin under en sommar som kommer förändra deras liv för alltid.

Det har varit så roligt att leka med true crime-formen och berätta sagan om de här tre vilsna karaktärerna som tvingas trängas i en västerbottnisk bokbuss under en sommar. Och det bästa har varit att få göra det tillsammans med Sven och Helena, som jag tycker om så mycket. Nästan för mycket. Det är på gränsen till osunt, berättar William Spetz.

“Bokbussen i P3” släpper alla tio avsnitt den 24 september 2020. Podden hittas i Sveriges Radio Play-appen, på webben och där poddar finns. 

William Spetz har medverkat i bland annat “Störst av allt”, “Andra Åket” och “Filip och Mona”, som han också varit med och skrivit. På scen debuterade han med den självbiografiska enmansföreställningen “Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” och i höst medverkar han i pjäsen “Liv Strömquist tänker på sig själv” på Dramaten. I P3 har vi tidigare hört honom i sitcomen “22 Kvadrat” och som programledare för “Musikhjälpen”. 

Helena Lindegren är i höst bioaktuell som Berts mamma i filmen ”Berts dagbok”. Hon har medverkat i bland annat “Andra Åket”, “Dejta” och “Leif och Billy”. Helena har 12 år som heltidsimprovisatör på Stockholms Improvisationsteater i bagaget, samt medverkat i föreställningar på ett antal teatrar i landet, senast på Orionteatern i Stockholm. 

Sven Björklund är en del av ”Klungan” och ”Mammas nya kille” som gjort föreställningar, tv och radioprogram under de senaste två decennierna. Har medverkat i bland annat. “Filip och Mona”, “Sune vs Sune” och “Krakel Spektakel”. I vinter kan Sven höras i julkalendern i Sveriges Radio. 

För mer information vänligen kontakta: 
Nor Toma, kommunikationspartner 
nor.toma@sverigesradio.se