DALSLAND

Misstanken: Utsatte flicka för beställningsvåldtäkt

1:55 min

Mannen är i 40-årsåldern och hade utåt sett ett välordnat liv med fru, barn, fast jobb och trädgårdsintresse. Nu sitter han häktad misstänkt för att ha fått flickor, i vissa fall så unga som 11 år, att ställa upp på sexuella eller förnedrande bilder och filmer.

 – I vissa fall har han har tvingat dem att utföra saker framför kameran som vi menar är på gränsen till sadistiska, säger vice chefsåklagare Eva Johnsson.

Han är också misstänkt för att ha beställt våldtäkter.

– Han har tillsammans och i samförstånd med en annan person utsatt en flicka för grov våldtäkt. Sedan har det filmats och skickats till honom, säger åklagare Eva Johnsson.

En av personerna som ska våldtagit på beställning av mannen har nyligen identifierats och är nu misstänkt för våldtäkt. Något denne förnekar.

– Det är en ung person, säger åklagare Eva Johnsson.

Mannen har suttit häktad sedan april, och polisen har hittills kunnat identifiera ett tiotal flickor mellan 11 och 17 år. P4 Väst har pratat med mannens advokat, som inte vill kommentera anklagelserna.

I handlingar från tingsrätten framgår att mannen mått dåligt efter en stressig tid på jobbet och att han önskar han hade fler fritidsintressen. Han berättar att han nyligen dragit igång ett nytt trädgårdsprojekt med sin familj. Han säger också att det känns som att brotten utförts av någon annan, trots att han vet att det är han som gjort det.

Åklagare Eva Johnsson tror att hon kan väcka åtal i början av december.