Ryssland

Storbrand vid armélager utanför Moskva

0:25 min

I Ryssland har omkring 2300 boende evakuerats från Rjazanområdet 20 mil sydost om Moskva. Ett ammunitionslager brinner med kraftig rökutveckling och explosioner från ammunition.

Branden bröt ut på onsdagseftermiddagen och bekämpades på kvällen av cirka 400 brandmän. Vägar runt området har stängts av. Det är kraftiga skogsbränder i området, som spridits till militärlagret där cirka 75 000 ton krigsmateriel förvaras. Lågorna har redan fått sprängmedel och ammunition att börja detonera.

Eldslågor och rökpelare syns på långt avstånd. Myndigheterna medger att människor skadats men uppger att ingen har dödats. Förstärkningar har skickats från Moskva och Rysslands civilförsvarsminister Jevgenij Zinitjev har åkt till området.

– Läget är komplext men det värsta ligger bakom oss, situationen är under kontroll, uppgav den regionale guvernören Nikolaj Ljubimov under kvällen i ett uttalande.

Bränder och explosioner i vapenlager har inträffat flera gånger i Ryssland och armén har kritiserats för bristande säkerhet.