P3 utvecklar och förändrar sin spelbevakning 2021

Inför 2021 ändrar P3 inriktningen på sin spelbevakning. P3 Nyheter har rekryterat journalisten Effie Karabuda som specialreporter med inriktning på spel och gaming som kommer höras i nyhetssändningar och program.

I 10 år har P3 Spel bevakat spel för P3 och nu vill vi utveckla vårt erbjudande. Oberoende speljournalistik är viktig och kommer fortfarande finns i P3 i form av en spelreporter som ska hitta egna nyheter inom spelvärlden, men också delta som spelreporter i P3:s sändningar.

Vem är er nya spelreporter?

Vår nya spelreporter är Effie Karabuda, Sveriges mest namnkunniga spelreporter. Hon kommer senast från Aftonbladet och vi tror hon kommer vara perfekt hos oss på P3 och P3 Nyheter.

Vad innebär det att vara spelreporter?

Spelreportern kommer bevaka och hitta egna nyheter från spelvärlden för P3 Nyheter. Hon kommer också att höras i våra direktsändningar i P3.

Varför läggs P3 Spel ner?

P3 Spel har funnits i många år. Det är självklart för oss att utveckla och förändra vårt erbjudande. Med Effie i P3 kommer vår speljournalistik att nå ut till en bredare målgrupp.

Kommer det en ny spelpodd?

Just nu finns det ingen plan på en ny spelpodd på Sveriges Radio. Men spel och gaming är en viktig del av populärkulturen idag och därför kommer vi fortsätta lyfta det i kanalen. Det är inte omöjligt att det kommer nya spelformat i framtiden.

Har det här något att göra med omgörningen av P3 tidigare i år?

Det ligger i P3s grund att ständigt söka sig till och prova nya grepp som vår målgrupp tycker är intressant och underhållande. Vi har börjat koppla specialreportrar till kanalen, till exempel vår kulturreporter Nanna Olasdotter Hallberg, och snart även Effie Karabuda som spelreporter.

Kommer P3 Spel-poddarna finnas kvar?

Ja, poddavsnitten som har släppts kommer finnas kvar och gå att lyssna på i Sveriges Radio Play-appen och på vår sajt.