Nelly Rapp Monsteragent - kompis med en Frankensteinare

1:45 min

Martin Widmarks bokfigur Nelly Rapp möter nu monster på film, och det är välgjort och med roliga skådespelarinsatser. (Premiär 23 oktober).
Betyg: 4

Titel: Nelly Rapp - Monsteragent
Regissör: Amanda Adolfsson
Manus: Sofie Forsman
Skådespelare: Matilda Gross, Lily Wahlsteen, Johan Rheborg
Genre: Snäll skräck, familjefilm
Betyg: 4

Författaren Martin Widmarks böcker om LasseMajas detektivbyrå har redan blivit till några filmer, nu är det dags för hans serie om Nelly Rapp - den unga monsteragenten, att gå upp på bio. Och jag gillar det jag ser. Här har man lagt ner jobb på miljöerna och på att fixa bra skådespelare till båda barn- och vuxenroller och det betalar sig förstås. Nelly Rapp ska till morbror Hannibal på sportlovet. Hannibal, spelas av Johan Rheborg och bor med Lena-Sleva en härlig gammal monsteragent spelad av Marianne Mörck och dom två bor i ett spökslott och har i uppgift att se till så att monstren som finns inte stör människorna och tvärtom, de värnar både om människor och monster som monsteragenter. Men så kallas alla monsteragenter till ett möte, den högste ledaren har startat med en affärside som ska ge pengar. Monstren ska göras mer mänskliga. Och därför börjar nu jakten på de monster som är fria. Men Nelly Rapp får en kompis bland monsterbarnen, och träder in till deras hjälp.
Nelly Rapp - Monsteragenten är underhållande, spökig och lite spännade. En välgjord familjefilm där man ska få vara som man är. En fyra av mig i betyg, det behövs en välgjord familjefilm den här hösten.