SMHI

Trafikverket: Byt till vinterdäck

1:33 min

SMHI har utökat sina varningar för snöfall som nu gäller så långt söderut som Örebro län. Ett nederbördsområde rör sig upp under onsdagen och då främst som snö.

– Tar vi vägsidan så ligger vi online med entreprenörer som ska ut och ploga samt halkbekämpa. Det är framförallt längst ostkusten, Härnösand och norrut, säger Bengt Olsson på Trafikverket.

Tidigare idag utökade SMHI sina klass-1 varningar till flera län där det väntas falla 5-15 centimeter snö. Ett kraftigt snöfall orsakade stora bekymmer i Västerbotten och Norrbotten igår. Mer snö ska komma i veckan och nu varnar SMHI för snöfall från Örebro, Värmlands och Västmanlands län och upp till Västernorrland och Jämtlands län. Bengt Olsson på Trafikverket varnar för en svår situation.

– Man ska se över att ha bytt till vinterdäck. Det blir halkmässigt svårt när det är hårt vind och snö i kombination och när det ligger kring 0 grader. Här gäller det att vara extra försiktig och till och med anpassa hastigheten väldigt väl, säger Bengt Olsson.