Camilla Läckbergs såpa "Lyckoviken" håller inte måttet

1:27 min
Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Förbered dig på lökiga repliker och dramatisk musikläggning om du ska klara av att ta dig igenom denna kombination av såpa och deckare. Redan i de första scenerna fattar man att det här kanske inte kommer bli det mest välgjorda man sett på tv.

Polisen Johanna åker tillbaka till sin barndomsort, först bara för att gå på sin mammas begravning, men när liket efter en försvunnen flicka hittas dras hon in i utredningen, stannar kvar, och möter dessutom ungdomskärleken Danne på nytt.

Lyckoviken innehåller allt man kan önska av en såpa: otrohetsaffärer, arvstvister, tonårsgraviditet, grannfejder och mord. Men trots allt detta lyckas den inte engagera det minsta. Ett överdrivet dramatiskt skådespeleri, klippbilder på folks hus filmat bakom en kvist med löv och ointressanta intriger hjälper inte direkt till att göra det hela mer övertygande.

Men frågan är om man ska vara förlåtande just för att det är en såpa? Nja, jag tycker inte det. De kan ju faktiskt ha sin charm, men då krävs det lite mer kvalitet än såhär.