Ökad smittspridning

Här är de skarpare lokala råden för Kronoberg

2:34 min
  • Med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset införs från och med i dag, den 5 november, skärpta lokala allmänna råd i Kronobergs län och Södermanlands län, efter beslut av Folkhälsomyndigheten.
  • De skarpare lokala råden för Kronoberg innebär bland annat att undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med, undvika fester och aktiviteter som innebär nära fysisk kontakt som exempelvis kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Råden gäller också att avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

Det här gäller fram till den 26 november, men kan förlängas enligt Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Förutom Kronoberg och Södermanland gäller det sedan tidigare lokala allmäna råd för covid-19 i följande regioner: Halland, Jönköping, Skåne, Stockholm, Uppsala, Västra Götaland, Örebro och Östergötland.