USA

Biden: Pinsamt att Trump inte erkänner sig besegrad

1:57 min

I USA fortsätter president Trump att vägra erkänna sig besegrad och nu sällar sig hans utrikesminister Mike Pompeo till de republikaner som håller med om att det kan ha förekommit valfusk.

Demokraternas Joe Biden sa på tisdagskvällen på en presskonferens att Trumps inställning är pinsam.

På en presskonferens på tisdagskvällen svensk tid sa Joe Biden, som i lördags utropades till vinnare i presidentvalet, att det inte får några egentliga konsekvenser att president Trump fortsätter vägra erkänna sig besegrad, men att det är pinsamt och kommer påverka Trumps eftermäle. Majoriteten av alla de som röstade på presidenten förstår att vi nu måste enas som land, sa Biden.

Samtidigt fortsätter högt uppsatta republikaner att stötta president Trump i hans anklagelser om valfusk. Nu senast utrikesminister Mike Pompeo som upprepar det bland andra senatsledaren Mitch McConnell, senatorn Ted Cruz, och förstås Trumpkampanjen och pressekreteraren Kayleigh McEnany redan sagt: nämligen att varje laglig röst måste räknas medan alla olagliga röster ska avfärdas.

Och som svar på frågan om det kommer att ske en fredlig övergång mellan Trump- och Bidenadministrationerna sa Mike Pompeo att det kommer ske en fredlig övergång- till en andra mandatperiod för Trump.

Men när Joe Biden fick frågan om hur han ska kunna samarbeta med republikaner om de inte ens kan erkänna hans valseger svarade han kort, att de kommer att göra det.