Sjung i P2:s digitala julkör!

2:19 min

December 2020 blir en annorlunda julmånad utan konserter och körsång på vanligt vis. För att möta publikens önskan om att ändå få sjunga tillsammans sätter P2 nu ihop en digital julkör. Var med och sjung ”När det lider mot jul”!

I P2:s digitala julkör får alla som vill vara med och sjunga ”När det lider mot jul”. Skicka in ditt bidrag mellan 27 november och 4 december.

Så här gör du för att delta:

– Välj vilken stämma till ”När det lider mot jul” du vill sjunga. Längre ner på den här sidan finns ljudfiler att lyssna på, både för att välja och sedan sjunga till när du spelar in. Det är bra att öva ett par gånger innan du spelar in ditt bidrag. Om du kan, lyssna gärna på den fyrstämmiga filen när du spelar in.

– Längst ner på sidan finns också noter och text. Artikulera tydligt, uttala t i ”det” och ”är” med både ä och r, inte som ”e”.

Observera även att vi sjunger "Och julen är härlig" istället för "Ty julen är härlig".

– Lyssna med lurar (det är viktigt att ljudet från ljudfilen inte hörs i din inspelning) och spela in en video med dig själv när du sjunger. Se till att inspelningen inte blir längre än max 02.25.

– Skicka in din inspelning till P2 i ett privat meddelande på Facebook. Skriv ditt namn, var du bor och vilken stämma du sjunger. Senast fredag 4 december klockan 16.00 vill vi ha ditt bidrag.

P2 sätter ihop bidragen till en jättekör

Efter deadline sätter vi på P2 ihop bidragen till en stor kör. Resultatet hörs i P2 fredag 11 december med premiär i Klassisk morgon klockan 08.00. Dessutom klipper vi ihop en kollagevideo som vi publicerar på våra Facebook-sidor.

Genom att skicka in din inspelning samtycker du till att Sveriges Radio kan använda den i radio och för publicering i våra sociala medier.

Frågor? Se de vanligaste frågorna och svaren nedan!

Hur lyssnar jag och spelar in samtidigt?

Många väljer att lyssna på ljudfilen på datorn samtidigt som de spelar in sig själva med mobilen.

Hur vet jag om ljudfilen kommit fram?

Kan du själv se filmen i ditt Facebook-meddelande har det nått oss. Kan du inte det, så prova att skicka filmen igen. Vi svarar på ditt meddelande först när vi laddar ner filen, så det kan dröja några dagar innan du får svar.

Videon går ej att skicka, vad kan det bero på?

Stora videofiler kan vara tunga att skicka. Om din fil inte går i väg, kolla så att den inte är längre än 02.25.

Vad menas med ”privat meddelande” på Facebook?

På vår Facebook-sida så klickar du på den blå knappen med texten Skicka meddelande. Då blir det ett privat meddelande som inte syns offentligt.

Min fil är för stor enligt Facebook – hur gör jag?

Skicka filen via sprend eller wetransfer och fyll i mottagarnamn: info.p2@sverigesradio.se så laddar vi ner filmen därifrån.

Jag har inte Facebook men vill gärna vara med – hur gör jag?

Skicka filen via sprend eller wetransfer och fyll i mottagarnamn: info.p2@sverigesradio.se så laddar vi ner filmen därifrån.

Kan jag sjunga ett annat arrangemang än det som ligger på hemsidan?

Nej, för att det ska bli en så snygg helhet som möjligt vill vi att alla sjunger samma arrangemang och använder sig av de ljudfiler vi tagit fram.

Hur är det med dragningar och tempo?

Vi vill att alla sjunger enligt tempot som finns i exempelljudfilerna, även om lite individuell krydda går bra.

Vi är flera sångare som vill sjunga ihop. Kan vi skicka in ett gemensamt bidrag?

Nej, vi vill att alla sångare skickar varsitt bidrag.

Övriga frågor mejlas till info.p2@sverigesradio.se