Misstänkt

Man gripen i samband med Norsborgsskjutning

1:27 min

En man greps tisdag morgon i samband med skjutningen i Norsborg i södra Stockholm i augusti då en 12-årig flicka träffades och dog av sina skador.

Mannen som är i tjugoårsåldern är misstänkt för grovt skyddande av brottsling och greps i stockholmsområdet. Han ska nu höras, uppger polisen.

– Vi tror att han vet något så vi hoppas att han ska berätta, säger Åsa Hansson, biträdande sektionschef på polisens enhet för grova brott i Stockholm Syd.

Det är ett fall som väckt mycket känslor, då en tolvårig flicka sköts till döds när hon var ute med hunden natten till den andra augusti i Norsborg i Stockholm.

I samband med gripandet i morse gjordes också en husrannsakan och ytterligare en person, som inte är misstänkt för något brott, har hämtats till förhör.

Hur viktigt är gripandet i morse?

– Det är enormt viktigt och vi hoppas och tror att det här kan leda till ett stort kliv framåt i utredningen, säger Åsa Hansson.

 Vad innebär brottet grovt skyddande av brottsling?

– Det innebär att man underlättat för eller på något sätt hjälpt gärningsmannen/männen.

Och ni hoppas att detta kan leda fram till ett gripande av en gärningsperson?

– Ja det är vår målbild och det hoppas vi på, säger Åsa Hansson.

Hon vill inte kommentera om det finns någon eller några huvudmisstänkta i utredningen.

Gripandet i morse beskriver polisen som en del i arbetet mot den grova organiserade brottsligheten.

– I det här fallet anser vi att att det är en oskyldig flicka som kommit i vägen i en händelse som är relaterad till den grova organiserade brottsligheten i form av en skjutning som egentligen inte var menad att träffa henne, säger Åsa Hansson.