Branschorganisationen Visita

Krav på mer stödåtgärder för att rädda jobb och företag

1:17 min

Regeringens alkoholstopp på krogen efter klockan tio på kvällen och skärpning av andra restriktioner har förvärrat läget för besöksnäringen och nu har branschorganisationen Visita vänt sig till regeringen med krav på mer stödåtgärder för att rädda jobb och företag.

Regeringens alkoholstopp och skärpning av andra restriktioner har kraftigt förvärrat läget för besöksnäringen, skriver Visita i sitt pressmeddelande.

Det är inte bara omställningsstödet som måste förbättras men det ska också bli möjligt att återigen permittera personal på 80 procent för att undvika konkurs, kräver branschorganisationen i ett brev till regeringen efter att hotell- och restaurangbranschen drabbats hårt till följd av coronapandemin.

Över 100 000 människor har reda förlorat jobbet. Dom är antingen varslade eller permitterade och det blir värre för varje dag, säger Jonas Siljhammar Vd på Visita.

Hotellens och restaurangernas omsättningar har minskat med mellan 70 och 75 procent till den senaste veckan, jämfört med för ett år sedan.