Tekniktips för att lyssna i klassrummet

Här har vi samlat kom igång-tips för hur du som lärare kan lyssna på julkalendern i ett klassrum med dina elever.

Förberedelser

Börja med att kolla vad ni har för utrustning att spela upp ljud med. Oavsett om det finns surfplattor med wifi och hörlurar till alla elever, en dator med smartboard eller en stereo så går det att lyssna!

Om det finns surfplattor och internetuppkoppling till alla elever, ladda ner Sveriges Radio Play på alla surfplattor. Den är gratis!

Hitta avsnitten

Så här hittar du julkalendern i Sveriges Radio Play: Öppna appen, tryck på "Sök program" i nederkanten och välj "Barn 9 - 13 år". Scrolla ner och gå in på "Julkalendern 2020: Knäckarbanketten". Tryck på Play-knappen på det avsnitt ni vill lyssna på så är ni igång! Testa gärna själv innan så att du vet att det funkar.

Här på hemsidan går du in på "Alla avsnitt", så kommer dagens avsnitt ut där på samma sätt som i appen.

Lyssna med olika utrustning

  • Har ni smartboard med högtalare och internetuppkoppling kan ni koppla upp en dator eller mobiltelefon till smartboarden och lyssna direkt via den.
  • Om ni saknar internetuppkoppling i klassrummet går det att ladda ner avsnitten i förväg som podd, antingen till mobiltelefon via Sveriges Radio Play eller till dator här på hemsidan.
  • För att lyssna via stereo eller en extern högtalare: se till att du har avsnittet tillgängligt via till exempel en mobiltelefon och koppla in den i aux-ingången.

Trevlig lyssning!

Julkalendern går att lyssna på antingen via appen Sveriges Radio Play eller via julkalenderns hemsida, där du är just nu. Dagens avsnitt kommer ut kl 05:00 varje dag 1-24 december.