Sven Wollters son berättar

"Det gick inte att stoppa honom i det beslutet"

1:59 min

Det har snart gått tre veckor sedan Sven Wollter gick bort, 86 år gammal, efter att ha insjuknat i covid-19. I en intervju med P1 Kultur berättar sonen Karl Seldahl att familjen fått mycket frågor om varför Sven Wollter reste till Stockholm mitt under en pandemi.

Det har snart gått tre veckor sedan Sven Wollter gick bort, 86 år gammal, efter att ha insjuknat i covid-19. En händelse som förstås omgärdats av mycket skriverier. Bland annat berättade Sven Wollter själv när han blivit sjuk i en intervju i Aftonbladet, att han blivit smittad när han besökt Stockholm i oktober, när han bodde hos sin sons familj.

Men för många har just det där Stockholmsbesöket varit svårt att förstå. Hur någon ur riskgruppen ger sig ut på resa mitt under en pandemi.

I en exklusiv intervju vill nu sonen Karl Seldahl reda ut omständigheterna kring pappans död, och ge svar på de många frågor som ställts till honom kring pappans död.

– Han gjorde sina väldigt starka val i sitt liv. Och om det handlade om arbete så gick det ofta inte att stoppa honom om han väl hade bestämt sig för att vara med i någonting.

Du sa att ni har fått många frågor. Vad är det för frågor?

– Det är många som ställt frågan om vi hade symptom när han besökte oss och det har så att säga hindrat oss från att börja en sorgeprocess för det är självklart att vi inte hade det. Vi hade aldrig öppnat dörren om vi hade haft ett spår av symptom. Då känns det viktigt att ge den pusselbiten att pappa åkte faktiskt ner för att vara med på en inspelning och det var hans kärlek till hans arbete. Och vi lät honom bo här och vi hade inga som helst symptom. Vi vet inte hur han blev smittad och vi kommer aldrig att få veta det.