Boxning

"Iron Mike" Tyson bäst i glödhet comeback

0:37 min
  • "Iron Mike" Tyson är namnet på allas läppar. Den amerikanske boxningslegendaren gick sin första match på över 15 år tidigt på söndagsmorgonen, svensk tid. Vi måste göra om det här, säger han till sin motståndare efter matchen.
  • Efter en åtta ronders uppvisningsmatch i Staples Center i Los Angeles meddelade domarna ett oavgjort resultat mellan de två legendarerna: Mike Tyson och Roy Jones Jr.
  • Vid samma gala vann svensken Badou Jack klart mot Blake McKernan.

Tyson ägde dock matchen, enligt Viasats experter.

"Mike Tyson var den aggressiva. Han ville få till en boxningsmatch från den gamla goda tiden", säger Magnus Dahlborn.

54-åringen gjorde sig känd som en brutal knockout-artist under 1980- och -90-talen. Blott 20 år gammal blev han tidernas yngsta tungviktsmästare. I 44 av 50 vinster har hans motståndare fått smaka på mattan i förtid.

"Roy Jones var lite skraj"

Men efter att själv ha gått omkull i tre av de fyra sista matcherna lämnade den karismatiske och skandalomsusade Brooklynsonen ringen 2005. Sedan dess har han varit inaktiv.

"Det är klart att det inte är Mike Tyson som det var för 20–25 år sedan. Självklart inte. Men jag tyckte att han var den som ville mest. Roy Jones var lite skraj för honom. Med all rätt", säger Magnus Dahlborn.

Motståndet stod Roy Jones Jr, 51, för. Landsmannen har beskrivits som en riktig showman med en blick för spelet, en rapphet och en gudabenådad tajming. Dock ska man komma ihåg att Jones har gjort större delen av sin karriär i lättare viktklasser, främst lätt tungvikt och på senare år cruiservikt.

I motsats till Tyson har Jones hållit sig aktiv sedan han gick sin första proffsboxningsmatch 1989. Senast för två år sedan vann han efter ett enhälligt beslut från domarna.

Utmattad

Efter nattens match var dock Jones utmattad.

"Kroppsslagen tog ut sin rätt. Det är kroppsslagen som tar musten ur en", säger han i Viasat.

Själv anser Tyson att han var den bättre boxaren.

"Men jag är nöjd med ett oavgjort resultat. Jag underhöll publiken", säger han i Viasats sändning direkt efter matchen och riktade sig därefter direkt till Jones:

"Vi måste göra om det här!"

Jesper Karlsson/TT