Corona

De valde att starta eget – trots pågående pandemi

2:32 min
  • Samtidigt som många butiker i Borås har tvingats stänga på grund av pandemin, så har också flera nya butiker och frisörer öppnat i centrala Borås den senaste månaden.
  • För Farhad Hajizadeh har pandemin inneburit en chans att få ett centralt läge till sin nyöppnade godisbutik: "Jag har letat länge efter en lokal i centrala Borås och nu när det blev corona så blev de plötsligt en massa butiker lediga."
  • Katarina Brissman har nyligen öppnat en ny frisörsalong på Allégatan: "Man måste nog våga, framför allt - och så måste man coronaanpassa verksamheten." 

Katarina Brissman, Allégatan 17

Katarina är en av de företagare som valt att starta eget mitt i en tid när många andra tvingas stänga eller gå i konkurs. Tillsammans med flera andra kvinnor, har hon öppnat en frisörsalong på Allégatan.

"Det var en ren tillfällighet som gjorde att vi bestämde oss för att ta steget," säger hon.

Farhad Hajizadeh, Allégatan 51

Också Farhad Hajizadeh har precis nyligen startat en ny verksamhet. I november öppnade han en godisbutik. För Farhad har corona inneburit en chans att få ett centralt butiksläge i Borås.

"Jag har letat länge efter en lokal i centrala Borås och nu när det blev corona så blev det plötsligt en massa butiker lediga."

Maher Albakkour, Allégatan 51

Precis bredvid Farhads godisbutik har Maher Albakkour öppnat sin nya frisörsalong. Maher kom till Sverige 2015 och sedan dess har han jobbat som anställd på olika salonger. Men nu har han alltså valt att ta steget och starta eget trots att det pågår en pandemi.

"Jag har jobbat länge hos folk och nu var det dags att ha eget," säger han.

Systrarna Shari och Maral, Torggatan 23

Systrarna Shari och Maral älskar inredning. De hade länge drömt om att starta en egen butik och lämna sina gamla jobb inom vården. Lillasyster Maral är diabetessköterska och storasyster Shari barnmorska. För en månad sedan kunde boråsare som befann sig på Stora torget höra musik från butiksinvigningen på Torggatan. 

"Under pandemin fick vi tid att tänka på vad vill vi göra och vi bestämde oss för att följa vår dröm," säger de.