Pressmeddelande 2020-12-11

Roger Wilson ny korrespondent i New York

Med start i februari blir Roger Wilson ny korrespondent i New York för Sveriges Radio. Roger Wilson är en välkänd röst för radiolyssnarna och ersätter Fernando Arias som återvänder till Ekoredaktionen i Stockholm.

– Det är ett privilegium att få skildra utvecklingen under en så här utmanande och avgörande tid för USA. Landet är hårt drabbat av coronapandemin, samtidigt som den nye amerikanske presidenten ska försöka ena ett splittrat och ofta polariserat land. Just därför vill jag kunna förmedla sammanhang, ge nyanser och komma bortom schablonerna i min rapportering, säger Roger Wilson.

Roger Wilson är för närvarande programledare på P1 Kultur och har tidigare bland annat varit kulturkorrespondent och sommarkorrespondent i London 2020. Roger har också programlett Teaterprogrammet, Wilsons vecka och Kino i P1 och tidigare bland annat arbetat som producent för P3:s kulturprogram P3 Kultur och Flipper, reporter på SVT:s Mediemagasinet och Filmredaktör på Nöjesguiden.

 – Roger är sedan tidigare en bekant och omtyckt röst för många radiolyssnare. Han tar med sig perspektiv från kulturjournalistiken som det ska bli spännande att höra honom omsätta i sin rapportering som New York-korre, säger Ekots tillförordnade utrikeschef Anders Pontara.

Fernando Arias fortsätter som korrespondent över presidentinstallationen 20 januari och återvänder senare 2021 till Ekoredaktionen.

Foto: Roger Wilson (Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

För ytterligare information: Claes Bertilson, presschef Sveriges Radio, mobil: 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se