Pressmeddelande 2020-12-18

Humorsuccén Radio Jästringe är tillbaka med julspecial

I Radio Jästringes Julkarameller möter vi flera bekanta figurer, bland annat storrökaren Birgitta och hennes vuxne son Kjell som pratar julminnen och sprider nikotindoftande julstämning. De får även besök i studion av styrelseproffset Douglas Rosander i Finance Express och den på äldre dar tondöva operadivan Gloria Janman.

De som lyssnade på sommarens avsnitt av Radio Jästringe känner igen Bokväktarna, Flemish top 40 – denna gång med julmusik från Holland och Belgien - och en rapport från sommarens maratonlopp i Jästringe.

Humorprogrammet Radio Jästringe hade urpremiär i P4 sommaren 2020 och blev snabbt en favorit hos publiken. Dockspelaren Björn Carlberg ligger bakom manus och gör även alla rösterna.

Radio Jästringe i P4 är en fiktiv radiokanal någonstans i Sverige med ett gäng udda radioprofiler. Alla roller spelas av Björn Carlberg. Hans karaktärer har setts och hörts i Operation Klotty i SVT, Kjell i TV4, Dockhumor på Scalateatern samt i barnprogrammet Allram Eest.

Radio Jästringe görs av Sveriges Radio Drama och sänds i P4 fredagen den 25 dec kl. 11.03. Tidigare program går att lyssna på i Sveriges Radio-appen.

Vid frågor vänligen kontakta:

Björn Carlberg, dockmakare och skådespelare
070-8602805

Karin Andersson, producent Sveriges Radio Drama
karin.andersson@sverigesradio.se
073-7735456

Susanna Mörner, pressansvarig P4
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37