Pressmeddelande 2020-12-22

Hanna Toll ny chef för Sveriges Radios område Väst

Nu är det klart att Hanna Toll blir ny chef för Sveriges Radios område Väst. Hanna Toll är i dag chef för riksproduktionen vid Sveriges Radio i Göteborg. I område Väst ingår Sveriges Radio Göteborg, P4 Sjuhärad, P4 Skaraborg och P4 Väst.

– Det här känns fantastiskt roligt. Jag känner mig hedrad över att få vara med och fortsatt stärka och utveckla område Väst. Jag ser fram emot att ta nästa utvecklingssteg och ett digitalt språng tillsammans med alla skickliga medarbetare i området. I ett allt mer föränderligt medielandskap måste vi bli valda av vår publik och lägga kraft på att utveckla vårt innehåll, linjärt och digitalt. säger Hanna Toll.

Hanna Toll har en lång erfarenhet från Sveriges Radio och började sin bana inom Sveriges Radio på P4 Göteborg. Sedan dess har Hanna varit programledare, producent och kanalbeställare för P3 samt innehaft ett flertal olika chefsroller. För närvarande arbetar hon som kanalchef för riksproduktionen i Göteborg.

– Jag är jätteglad att Hanna Toll accepterat uppdraget som områdeschef i Väst. Det är ett viktigt jobb att tillsammans med medarbetare och kanalchefer leda Sveriges Radios verksamhet i området. Hanna har den chefs- och ledarerfarenhet som krävs i kombination med stor ambition och kunskap om ett medielandskap i förändring, säger Olov Carlsson, biträdande programdirektör och chef för Innehållsproduktion.

Hanna Toll tillträder 1 april 2021 och efterträder nuvarande områdeschef Gunilla Sax som går i pension.

Pressbild: 

Hanna Toll. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Olov Carlsson, bitr. programdirektör
olov.carlsson@sverigesradio.se

Hanna Toll, tillträdande områdeschef Väst
hanna.toll@sverigesradio.se

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52